Симеонов се оплаква от Карадайъ в ЦИК и в СЕМ

Симеонов се оплаква от Карадайъ в ЦИК и в СЕМ
A A+ A++ A

Председателят на НФСБ Валери Симеонов сигнализира Централната избирателна комисия и Съвета за електронни медии за нарушение на Изборния кодекс и правилата за провеждане на предизборната кампания.

В свое писмо до институциите той посочва, че на 14 май по телевизия "Канал 3" между 22.35 ч. и 22.55 ч. е бил излъчен предизборен репортаж от митинг на ДПС с тема "Карадайъ от Вълнари: В края на май ще направим заявка за управление на страната".

Симеонов подчертава, че в репортажа неколкократно са били показвани видеокадри с присъствието на деца между 7 и 10 години на митинга.

"На митинга присъстваше и произнасяше речи цветът на ръководството на ДПС - Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и др. - т.е. кандидати за евродепутати и депутати, които би следвало да са съвсем наясно с изборното законодателство", посочва партийният лидер в сигнала си.

 

Симеонов изтъква, че това не е първото и едва ли ще е последното нарушение от страна на ДПС на Изборния кодекс, пише news.bg.

Не е имало досега предизборна кампания, на която Карадайъ да не говори на турски език, въпреки че това изрично е забранено, или да се използват религиозни символи, или както е в случая - деца, негодува той.

Според него това са умишлени провокации, които показвали съгласувана политика за провокиране на българското обществено мнение и опити за противопоставяне между българския и турския етнос.

Стратегията на ДПС - още от самото създаване на тази антибългарска партия е, да разделя българското общество, отсече Симеонов пред медии.

Той обаче призна, че не очаква санкционирането на ДПС да спре партията от бъдещи прояви в разрез с българското законодателство.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"