Тол системата ще тръгне тестово за три месеца от 16-ти август

Тол системата ще тръгне тестово за три месеца от 16-ти август
A A+ A++ A

Тол системата ще тръгне тестово за три месеца от 16-ти август. Това съобщи изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев, цитиран от БГНЕС.

"Целта е да се види трафикът на тировете и автобусите. Едва след това ще се говори за обхват и цени", добави Арабаджиев след среща с премиера Бойко Борисов по повод редица спорни въпроси около новата тол система, която трябва да заработи от август.

родължават разговорите с превозвачите относно тарифите и обхвата на тол таксите. Имаме различия за тарифите, ние имаме предложения, които ще обсъдим. Ако е необходимо ще променим и законодателството", заяви регионалният министър Петя Аврамова.

"В края на месеца МРРБ ще свика консултативен съвет, на който да се обсъдят и новите предложения", съобщи още Аврамова.

"Окончателният размер на таксите ще бъде определен, след като бъде измерен реалният трафик на тежкотоварни камиони над 3,5 тона след три месеца тестов период", съобщи Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

„В бъдещите разговори ще коментираме всеки един път. Мрежата ни в България е различна, ще представим карта на пътищата с нулева ставка от общо 10 800 километра“, каза още тя.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »