Среднощна полицейска обсада на Костенец

Среднощна полицейска обсада на Костенец
A A+ A++ A

Среднощна полицейска обсада на Костенец. Силите на реда издирват 43-годишният Стоян Зайков, заподозрян за убийството на бившата си партньорка, която беше намерена убита в петък. Вчера обаче, полицията откри и тялото на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. 42-годишният Валентин Петров е бил убит с ловна пушка. Мъжът е съсед и трети братовчед на издирвания Стоян Зайков. Деляла ги една ограда. 

Пред колеги от  Trafficnews Валентин признал, че ако говори пред камера, Зайков може да посегне на живота му. Допускал и, че може да се укрива на тавана на къщата му, без да знае.

В предаването "Здравей, България" главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че все още няма категорични данни, че Зайков е извършител на убийството на  Валентин Петров вчера. "Те са били съседи. Имали са роднинска връзка. Имали са и дразги назад във времето. От данните, които имаме от беседите, те не са имали пряк конфликт. Били са в чисто човешки отношения. Досега нямаме сигнал някой да е чул нещо, да е свидетел", обясни Иванов.  Убитият мъж е и единият от разпитаните, след изчезването на Зайков. След поредното убийство в Костенец, в издирването на извършителя се включи целият отряд за борба с тероризма и екипи на Жандармерията. Специалните части започнаха щателно претърсване -  къща по къща. 

"Със сигурност се знае, че убийството е извършено с огнестрелно оръжие. Има попадения от сачми", категоричен бе главният секретар на МВР и допълни, че предполагаемият извършител на деянието не е притежавал законно оръжие. 

Той допълни, че вероятността Стоян Зайков да е посегнал на живота на съседа му е реална. "Вероятност има. И докато не отхвърлим тази версия, тя си остава. Има и вероятност Стоян Зайков да се укривал в къщата на убития без негово знание. Колегите са извършили оглед в прилежащия периметър", заяви още Ивайло Иванов.

По информация на органите на реда Валентин Петров е живеел сам. Разведен е. Има дете. През деня е бил на работа. Бил забелязан за последно в 18 часа на предния ден. Направен е оглед на къщата му и са иззети веществени доказателства. А сигнали за местоположението на Стоян Зайков имало, но нито един от тях не е бил потвърден. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »