ДАНС бърза с проверката на офшорните сметки на депутати и министри

ДАНС бърза с проверката на офшорните сметки на депутати и министри
A A+ A++ A

МВР и ДАНС декларираха пълно съдействие на главния прокурор относно искането му за проверка на офшорки и офшорни сметки на лицата на висши публични длъжности.

Това гарантира в кулоарите на Народното събрание шефът на спецагенцията Димитър Георгиев. "Ние сме получили искане от главния прокурор. Ще извършим всичко, което е необходимо, и то в координация с всички държавни институции, които имат отношение по спецификата и тяхната компетентност. Така че, когато сме готови с информацията, ще я представим на вниманието на главния прокурор", коментира Георгиев. Попитан дали ДАНС ще изчака да минат изборите, той уточни, че няма да се съобразява с тях, а ще действа по проверката.

"Дали изборите са преди или след, това няма никакво значение. Сега сме получили това искане и ще го работим в кратки срокове, за да можем да приключим обективно по всичко", каза Димитър Георгиев след участието си в заседанието на вътрешната комисия, на която приеха закона с мерките срещу прането на пари на второ четене.

Вътрешният министър Младен Маринов пък коментира, че инициативата на главния прокурор е в неговите правомощия, а МВР ще съдейства във всяко отношение, в рамките на своята компетентност.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »