Танева: Проблемите при къщите за гости бяха и по мое време

Танева: Проблемите при къщите за гости бяха и по мое време
A A+ A++ A

Новият земеделски министър Десислава Танева заяви, че в предишния си мандат на поста е отказала да разпише мерки по европрограмата, свързани с къщи за гости.

Проблеми вече бяха индикирани, обясни Танева и допълни, че с екипа й са успели да направят така, че програмата да не се спира и да бъдат наложени минимални корекции.

"Оттам насетне контролът върху довършването на вече одобрени и включени преди моя мандат договори бяха на други лица“, коментира тя, след като участва за пръв път в заседанието на правителството.

Танева посочи, че тя няма данни депутатът Делян Пеевски да кадрува в ДФ "Земеделие“. Имах пълната свобода да избера онези кадри, които смятам, че носят морала и отговорността да работят в обществен интерес. В момента няма нещо, което да е променило тази ситуация, извън това, че ГЕРБ управлява с Обединени патриоти и кадрови решения на управленско ниво ще наложат консултиране, посочи тя.

Танева подчерта, че ще търси диалог и консенсус както с коалиционния партньор във властта, така и с опозицията.

Новият министър заяви, че винаги е работила по правилата и като манталитет не трябва да търсим "вратички", а законите да се прилагат според приетата философия за тях.

"Новата Обща селскостопанска политика като сигнали, които са към момента, ще е с една идея по-добра, отколкото през настоящия програмен период. Тя ще позволи на страните-членки още по-добре да се съобразят с националните си специфики“, смята министърът и допълни, че е много важно да бъдат пряко идентифицирани проблемите и определени акцентите, за да се постигне подобряване на сектора. Като първа своя задача тя посочи именно, че ще събере браншовите организации, за да бъде обсъдена концепция за позицията ни за новата ОСП.

Танева уточни, че зам.-шефката на ДФЗ Иванка Багдатова-Мизова, свързана със скандала с къщите за гости, ще бъде освободена в първия възможен момент, когато се свика Управителен съвет на Фонда. Новия си екип министърът смята да изгражда в диалог.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »