Станишев: Правителството не ще да преговаря

Станишев: Правителството не ще да преговаря
Според лидера на БСП Сергей Станишев причината за протестите в страната е нежеланието на правителството да преговаря. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Според лидера на БСП Сергей Станишев причината за протестите в страната е нежеланието на правителството да преговаря.

„Основната причина за протестите, и това го казват всички протестиращи, е липсата на каквото и да е било желание за диалог от страна на правителството“, каза Станишев на пресконференция, предаде агенция „Фокус“.

„В тази ситуация на хората не им остава нищо друго, освен да упражнят своето право да протестират. То все още не е отнето в България, въпреки че има огромен натиск върху всички, които възнамеряват да протестират“, отбеляза той.

„Две-три седмици преди изборите за президент - правителството, премиерът, вицепремиерът Дянков, министърът на земеделието подписаха със земеделските производители финансовата рамка на ангажиментите на държавата към тях за 2012 г. Тя възлизаше на над 500 млн. лв. и още 70 млн. лв. държавна помощ чрез облекчаване и сваляне на плащането на акциза за горива на земеделските производители. Някой иска да ми каже, че правителството не е знаело какъв ще бъде бюджетът веднага след изборите ли? Не, те просто излъгаха съвсем открито и веднага след изборите Дянков каза: „Отказваме се от нашите подписи“. Какво да правят земеделските производители в тази ситуация?“, каза още лидерът на БСП.

Сергей Станишев коментира и стачката на железничарите:

„БДЖ – през целия период на кампанията водиха консултации и преговори с работещите в БДЖ. Минаха изборите и казаха: „Забравете за преговори, каквото сме си наумили, това ще правим“.

#Сергей Станишев #Станишев #БДЖ #протести #протестиращи #БСП #лидер #Дянков #бюджет #диалог

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"