Депутатите избраха Десислава Танева за министър на земеделието

Депутатите избраха Десислава Танева за министър на земеделието
A A+ A++ A

Парламентът прие със 121 гласа „за“ и 5 „против“ оставката на министър Румен Порожанов като министър на земеделието, храните и горите и назначи на негово място народния представител от ГЕРБ и председател на парламентарната земеделска комисия Десислава Танева.

Танева положи клетва като министър на земеделието. 

В 44-то Народно събрание Десислава Танева беше председател на земеделската комисия. Най-вероятно решение за ново назначение в комисията ще има след евроизборите.

Румен Порожанов подаде оставката си вчера заради започналото разследване за злоупотреби с европейски средства в ДФ „Земеделие“, когато институцията е ръководена от него. Във вторник премиерът Бойко Борисов предложи за негов заместник Десислава Танева. Тя е била министър на земеделието и храните от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 г. във втория кабинет на Бойко Борисов. 

Коя е Десислава Танева?

Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в Сливен. Висшето си икономическо образование придобива в Университета за национално и световно стопанство, а през 1997 г. заема длъжността „изпълнителен директор“ на частно търговско дружество. От самото учредяване на ГЕРБ е областен координатор на партията в Сливен, а за периода 2007 – 2009 г. е председател на Общинския съвет в града.

През 2013 г. Десислава Танева води листата на ГЕРБ в Сливенския избирателен район, избрана е за депутат и оглавява земеделската комисия в 41 Народно събрание. Заема поста на министър на земеделието в кабинета „Борисов 2“ до началото 2017 г., но след предсрочните парламентарни избори отново се връща като депутат от ГЕРБ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"