Симеонов: Не виждам пряка връзка между евроизборите и тези за парламент

Симеонов: Не виждам пряка връзка между евроизборите и тези за парламент
A A+ A++ A

„Не виждам пряка връзка между евроизборите и тези за парламент. Мандатът на правителството трябва да се изкара докрай”. Това заяви в предаването „Здравей, България” Валери Симеонов, лидер на НФСБ и водач на листата на коалицията „Патриоти за Валери Симеонов” за евровота.

Запитан дали се страхува от загуба от ВМРО, Симеонов каза: „Защо да се страхувам? То е въпрос и на пари”.

„Избори като избори. Сигурен съм, че три седмици след изборите вече ще сме забравили резултата, ще сме забравили и кого сме избрали. Апелирам за подкрепата на хората, който лично са ми повярвали и са ме приели като човек на действието”, заяви още Симеонов.

Той заяви, че трите най-важни въпроса, по които ще работи в Европейския парламент са: липсата на информираност и на контрол, липсата на търсене на оценка на въздействието върху малките държави и липсата на децентрализация.

„Ако човек реши да бъде активен в Европейския парламент, наистина може да постигне много”, допълни кандидатът за евродепутат от листата на „Патриоти за Валери Симеонов” Венцислав Тоцев.

Преди това в блиц интервю, Симеонов определи Европа като най-добрия континент за живеене.

Той отказа да отговори на въпроса кой според него е най-добрият действащ политик в момента. Посочи историческа личност – Захари Стоянов.

Като най-голям негов порок, Симеонов посочи доверчивостта.

Попитан как е прекарал последната си отпуска, лидерът на НФСБ заяви: „Малко на Черноморието. Съчетах почивката с проверките през нощта”.

„Гордея се с това, че съм българин, срамувам се от някои представители на нашата нация”, заяви още Симеонов.

Попитан колко трябва да бъде минималната работна заплата, Симеонов заяви: „Мога да кажа и 2000 лева. Но реално ли е? Не е реално”.

„Лично мен напълно ме удовлетворяват от порядъка на 1000 лева”, заяви Симеонов, запитан с колко може да живее на месец.

Попитан да зададе друго име от евролиста в България, което да харесвате, Симеонов каза: „Ако малко свие показността си, Ангел Джамбазки”.

„Поведението на президента е като кандидат за евродепутат. Определено участва в кампанията. Принизява авторитета на президентската институция”, коментира още Симеонов.

Запитан дали има известно основание в твърденията на президента Радев, че премиерът Борисов прави кампания с държавни средства, той каза: „Има известно основание. Видима е сериозната активност, която разви премиерът Борисов.”, заяви още Симеонов. „И президентът, и министър-председателят се опитват да трупат някакъв рейтинг за техните партии”, коментира Симеонов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"