Политолог: Оставката на Порожанов можеше да дойде много по-рано

Политолог: Оставката на Порожанов можеше да дойде много по-рано
A A+ A++ A

Политологът Страхил Делийски коментира пред Izbori.bg подадената днес оставка на министър Румен Порожанов.

По думите му оставката е в резултат на пропукването между ГЕРБ и ДПС. Той напомни, че отношенията между партиите, разбира се, не са формални. "При всички положения обаче оставката на Порожанов можеше да дойде много по-рано", заяви Делийски.

Той каза още, че тази оставка може да е знак за раздвижване на отношенията след евроизборите. „Има проблем в управлението на европроектите и това не може да бъде скрито вече“, коментира още той.

Делийски коментира и дебатът по Нова телевизия между водачите на евролистите на ГЕРБ и БСП Мария Габриел и Елена Йончева. По думите му, двете жени са говорили на собствената си публика. „В дебата, ако въобще може да се нарече дебат, двете участнички държаха на своите тези и не влязоха в кой знае какъв спор. Едва ли те успяха да спечелят на своя страна допълнителни избиратели. Така че от гледна точка на полезността, този дебат показа основните стратегии на двете политически сили - БСП да концентрира разговорът на терена на националната политика, а ГЕРБ да концентрира разговорът на терена на европейската политика. Тези два терена не са тотално паралелнни, нищо че имат връзка един с друг“, заяви Делийски.

„Дебатът днес сутринта беше предназначен за тези избиратели, които вече са решили за кого ще гласуват“, каза политологът. Той е категоричен, че няма да има промени в резултата на евроизборите заради днешният сблъсък между Габриел и Йончева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »