Корнелия Нинова: Корупцията е в основата на провала на това правителство

Корнелия Нинова: Корупцията е в основата на провала на това правителство
A A+ A++ A

Днес още един министър от кабинета подаде своята оставка. Мотивите, с които е освободен Румен Порожанов, на практика слагат край на новия стандарт за морал. Той си тръгва, защото не е уволнил чиновник, т.е. има двойни стандарти при уволняването на министри, тъй като едни си отиват при съмнения, а други при явни факти. Това заяви на извънредна пресконференция председателят на БСП Корнелия Нинова в централата на партията по повод подадената оставка на земеделския министър Румен Порожанов.

,,Това правителство управлява около две години вече, през което време са подадени 9 оставки, от които 7 са приети, а 2 ту се приемат, ту се връщат, което само по себе си е знак за провал на политиките на премиера Борисов'', посочи Нинова и допълни, че "едните министри са назначени от Борисов, другите му са подадени от други хора, вероятно от Делян Пеевски".

,,От тези 9 оставки 7 са заради корупцията, което означава, че корупцията е в основата на провала на това правителство. Но тези оставки не променят нищо, защото нещата си продължават по същия начин. Това е модел на управление, изграден и управляван еднолично от един човек. Нашата цел е не просто ГЕРБ да бъдат свалени от власт, а да се спре с този модел на управление. Това искаме ние и това заявяваме, че можем да направим'', коментира още лидерът на социалистите.

,,Продължаваме да настояваме за оставката на това правителство и свикване на предсрочни избори. Все пак е хубаво и г-н Борисов да поеме лична отговорност'', заяви Нинова и добави, че след приключване на европейските избори в партията ще обсъдят дали да се върнат в парламента.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"