Специализираният съд решава дали Ветко Арабаджиев да остане в ареста

Специализираният съд решава дали Ветко Арабаджиев да остане в ареста
A A+ A++ A

Специализираният съд решава дали Ветко Арабаджиев да остане в ареста. След шестмесечно издирване и два месеца в ареста в Испания, бизнесменът беше върнат под конвой у нас. Разследван е за пране на пари и данъчни престъпления. Съпругата му  Маринела Арабаджиева все още е в ареста в Испания. Очаква се съдът там да прецени дали ще разреши и нейната екстрадиция. 

Заседанието започна със спор между прокуратура и защита. Според адвокатите на Арабаджиев има съществена разлика в превода на документите, изпратени от испанския съд с преводите, поискани от защитата и тези, поискани от прокуратурата. Така например, в един от преводите пише, че Арабаджиев е разследан и за фалшиви пари, което не е вярно. Защитата на Ветко Арабаджиев поиска и отвод на председателя на съдебния състав.

Съдът ще решава дали да остави в ареста бизнесмена Миню Стайков, който е обвинен в данъчни измами. От миналата седмица той получи и ново обвинение - за източване на евросредства по програми, контролирани от фонд "Земеделие" и тогавашния му директо Румен Порожанов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"