Две болници преглеждат безплатно за рак на кожата в София

Две болници преглеждат безплатно за рак на кожата в София
A A+ A++ A

Дерматологични прегледи ще се извършват в две болници в София на 15 май в рамките на Националната кампания за профилактика на рака на кожата „Евромеланома 2019", съобщиха от лечебните заведения.

Във Военномедицинска академия те се правят от 9.00 до 13.00 часа, в кабинет № 220, който се намира на втория етаж в поликлиниката на ВМА.

Скринингът Александровска болница и диагностично-консултативният й център ще бъде от 10.00 до 16.00 часа. Те ще се правят в кабинет 103 от 10.00 до 11.00 ч. и в кабинет 104 от 11.00 до 12.00 часа.

Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по въпросите на злокачествените новообразувания на кожата, възможността за предпазване от развитието им, както и ползата от ранното и навременно откриване на проблема, което е ключово за успешното му лечение.

Световните данни показват, че 88% от хората знаят, че излагането на слънце увеличава риска от рак на кожата, но само 18 на сто от тях се предпазват от неговите лъчи. Освен това, половината от пациентите отлагат търсенето на лечение от три до шест месеца, след като вече установят видими признаци за рак на кожата. Около 30 000 смъртни случаи от най-агресивния кожен рак (меланом) биха могли да бъдат предотвратени, ако пациентът е потърсил лечение навреме.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"