Над 700 нелегални мигранти са задържани в Турция

Над 700 нелегални мигранти са задържани в Турция
A A+ A++ A

Най-малко 757 нелегални мигранти са задържани в различни части на Турция, съобщават силите за сигурност, цитирани от БГНЕС.

Военните заловили няколко групи с общо 534 незаконно влезли на турска територия лица, в северозападната провинция Одрин. Имигрантите, които планирали да прекосят границата, са задържани и отведени в специализирани центрове за настаняване.

Сред арестуваните са граждани на Афганистан, Пакистан, Бангладеш, Ирак, Иран, Сомалия, Либия, Тунис, Египет, Еритрея, Мароко, Алжир и Сирия. Турската брегова охрана от своя страна е заловила 223 нелегални имигранти, бедстващи в лодки по крайбрежието на провинциите Айдън и Измир. Афганистанските и ирански граждани планирани да прекосят Егейско море и тръгнали от Чешме, Кушадасъ и Дидим към най-близките гръцки острови.

Югоизточната ни съседка е една от основните отправни точки за бежанците, опитващи се да достигнат Европа, особено след началото на гражданската война в Сирия. През 2018 година на територията на източната ни съседка се намират 268 000 незаконни имигранти, според данните на вътрешното министерство на Анкара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"