Мей може да насрочи дата за оставката си

Мей може да насрочи дата за оставката си
A A+ A++ A

Британският премиер Тереза Мей може да насрочи дата за оттеглянето си в следващите дни, заяви председателят на влиятелната Комисия 1922, която се състои от депутати на Консервативната партия в Камарата на общините сър Греъм Брейди, съобщават Би Би Си и БГНЕС.

Мей вече обяви, че ще подаде оставка, след като нейната сделка за Brexit бъде одобрена от парламента, но някои депутати искат точна дата за оттеглянето й. Сър Греъм Брейди заяви, че очаква „ясна и точна дата“ след срещата на премиера в Комисията, която се очаква да се състои в сряда. Той обаче отказа да коментира появилата се информация, че ще се кандидатира за наследник на Мей.

Пред Би Би Си през изминалата седмица сър Греъм обяви, че Комисията 1922 е призовала премиера да даде „яснота“ относно бъдещите си планове и тя е изявила желание да се срещне с членовете на комисията.

През март британският премиер обеща да се оттегли в момента, в който Камарата на общините ратифицира нейната сделка за Brexit. Тереза Мей обаче не уточни, колко дълго планира да се задържи на поста, ако споразумението не бъде одобрено.

Натискът нарасна след като консерваторите претърпяха мащабни загуби на местните избори. Партията се опасява, че ще получи и „звучен шамар“ на предстоящите избори за ЕП. Лондон трябваше да напусне ЕС на 29 март, но дата за Brexit беше отложена за 31 октомври, след като парламентът не успя да постигне компромис и да одобри сделката с Брюксел.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"