Борисов в Кърджали: Тук беше гола поляна, а сега произведеното 100% се изнася в чужбина

Борисов в Кърджали: Тук беше гола поляна, а сега произведеното 100% се изнася в чужбина
A A+ A++ A
Ще се обърна първо към работниците - това, че се прави първи, втори, трети завод, това, което вие произвеждате на 100% се изнася в Европа, САЩ и света. Няма рекламации, изключително качество, и затова колегите се съгласиха да инвестираме и във Враца, за да може и в Северозапада да се възражда икономиката. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред стотици работници и гости в Кърджали на откриването на нов завод на компанията "Теклас".
 
"Благодарности към правителството не са необходими, това ни е работата. Доколкото знам и средната работна заплата е 1500 лв., с 13-та и 14-та заплата. Вдигането на доходите може само да ги запази да работят тук, все повече българи се връщат, защото в тези високотехнологични паркове трябва да работят и високо подготвени и трудолюбиви хора", продължи Борисов.
 
"Когато фактите говорят, можем да оставим другите да говорят каквото си искат. Тук бяха голи поляни - това е най-добрият мост на приятелство между България и Турция, между българските мюсюлмани и християни. Когато има работа и високи доходи, не мислим за глупости", подчерта премиерът.
 
 
Новият инвестиционен център на "Теклас" е с 20 000 кв. м. площ и зона за отдих и възстановяване. Специализираният завод в Кърджали е за производството на каучукови, пластмасови и метални съединения за спирачните системи на световно известни автомобилни марки край Кърджали
 
На откриването днес присъстваха още председателят на НС Цвета Караянчева, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, на финансите Владислав Горанов, както и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, и Хасан Улусой, турският посланик в Република България, сред кметовете бе и градоначалникът на Враца, където се очаква компанията да създаде нови производствени мощности.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"