Йончева в атака: Борисов ни постави в ъгъла на ЕС

Йончева в атака: Борисов ни постави в ъгъла на ЕС
A A+ A++ A

Водачът на листата на "БСП за България" Елена Йончева използва остър език и за пореден път нападна управляващите и премиера Борисов по време на предизборна среща в Добрич.

"12 години сме в ЕС, не можем да достигнем онази Европа, за която всички мечтаем. Всички български граждани искаме социална справедливост, достойни заплати и пенсии. Въпреки това, Борисов ни постави не само в ъгъла на ЕС, но и ни вади от него", заяви Йончева пред симпатизанти.

Тя добави, че БСП води тази битка, която е не само за Европа, но и за България.

"Затова, заедно с жители на всички градове и села у нас, създадохме "Визия за България" и "Визия за Европа". Тези два документа съдържат идеите на левицата за радикална промяна във всички сфери у нас, за да не бъдем първи във всички негативни класации в Европа и да живеем достойно. За да започнем изпълнението им, отново ни е нужна подкрепата на всички българи", каза още Йончева.

Тя допълни, че концесията на летище "София" най-вероятно ще бъде дадена на турска фирма. "Борисов се превръща в брокер на Ердоган, а България е превърната във вилает", категорична бе тя.

Йончева заяви, че летището в столицата, не само е най-голямото у нас, но и е вратата към Европа и е част не само от националната ни сигурност, но и от европейската.

"Летище "София" е печелившо, в последните години приходите му се увеличават с 20% и стигат до 168 млн. лв. Печалбата на летището е почти 13 млн. лв. годишно. Защо е нужно печелившо предприятие да се дава на концесия, европейско ли е да дадеш летището си на концесия на друга държава?", попита Йончева.

Тя прогнозира и увеличение на тока не само за бизнеса.

"След като управляващите започват с увеличението на цената на промишления ток, вероятно в следващите месеци ще увеличат и битовия".

Тя припомни, че Държавният департамент на САЩ казва, че най-голямата корупция в България е в енергетиката и големите инфраструктурни проекти.

"Корупция има на всички нива в държавата и от страната ни всяка година се източват милиарди", заяви Елена Йончева.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/evroizbori-19/2019/05/11/ioncheva-v-ataka-borisov-ni-postavi-v-ygyla-na-es.410001

Прочети още на: https://www.dnes.bg/evroizbori-19/2019/05/11/ioncheva-v-ataka-borisov-ni-postavi-v-ygyla-na-es.410001

Прочети още на: https://www.dnes.bg/evroizbori-19/2019/05/11/ioncheva-v-ataka-borisov-ni-postavi-v-ygyla-na-es.410001

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"