Московският курорт „СОК Камчия" получи сертификат за инвестиция клас „А"

Московският курорт „СОК Камчия" получи сертификат за инвестиция клас „А"
Детски оздравителен лагер "Радуга" в комплекса "Камчия". Снимка: СОК Камчия
A A+ A++ A

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов връчи сертификат за инвестиция клас „А" на „СОК „Камчия" ЕАД-Бургас, съобщиха в понеделник от пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Документът се издава за инвестиционния проект „Изграждане на детски оздравителен лагер „Черноморски" и амфитеатър" в курортно селище Камчия на стойност 35.5 млн. лв.

„Впечатлен съм от мащабите на проекта и успешния ход на цялостната инвестиционна програма на дружеството. Вярвам, че децата, които гостуват тук, ще популяризират най-добре България като целогодишна туристическа дестинация", каза зам.-министър Маринов.

Сертификатът бе получен от изпълнителния директор на дружеството Станка Шопова. На церемонията присъства и кметът на община Аврен Емануил Манолов, на чиято територия е комплексът и която е с високо ниво на безработица.

„СОК „Камчия" изпълнява инвестиционна програма на правителството на град Москва на обща стойност над 200 млн. лв., припомнят от МИЕТ.

До момента са осъществени два проекта в комплекс „Камчия" със сертификати по Закона за насърчаване на инвестициите - от 2007 и 2009 г. Те са на обща стойност 111 млн. лв.

Първият е за изграждане на санаторно-оздравителен комплекс „Камчия" за 72 млн. лв., а вторият – за лечебно–диагностичен, балнеологичен и образователен център на стойност 39 млн. лв.

Детският лагер по новия проект ще включва медицински кабинети, зали за игри и танци, тренировъчна зала, сауна, музикален салон, концертна и кинозала, изложбена зала, читалня, видеотека, интернет клуб. Летният амфитеатър за близо 2000 места ще се използва за обучение, културни и спортни прояви.

Ще бъдат разкрити 376 нови работни места, като общият брой на заетите в комплекса през 2014 г. ще достигне 769 души. Проектът ще се финансира изцяло от собствени средства за 2 години.

„СОК „Камчия" е учредено през 2003 г. като дружество със специална инвестиционна цел за изграждане и управление на санаторно-оздравителен комплекс (СОК) за деца и младежи със здравни, образователни, културни и възстановително-рехабилитационни функции чрез отдих и туризъм. През 2004 г. е придобито от сегашния едноличен собственик на капитала - правителството на град Москва.

#курорт #курортен комплекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"