Как се става столетник?

Как се става столетник?
A A+ A++ A

Късметлиите, които са достигнали заветното столетие, често са засипвани с въпроса „Каква е формулата на дълголетието?“. Чували сме разнообразни отговори на този въпрос и става ясно, че еднозначна формула няма.

Оказва се, че според експертите, които изследват тази тема, това е повече въпрос на късмет, отколкотo на каквито и да било сложни ритуали за дълголетие. Щипка късмет, добри гени и разумен начин на живот.

Проучване, посветено на столетниците, сочи, че основната причина да достигнат тази възраст е, че не са развили раково заболяване. Защото всички злокачествени заболявания стават все по-често срещани с напредване на възрастта и вероятността за развитието им скача с всяка следваща година.

Столетниците в проучването споделят, че винаги са изглеждали по-млади от наборите си и са били в добра физическа форма. Сред тях няма такива със затлъстяване, нито злоупотребяващи с алкохол или цигари. Обикновено са хора, които се наслаждават на здравословното хранене, без това да е мания за тях.

През изминалата година във Великобритания броят на столетниците е над 12 500. Очаква се тази цифра да расте в бъдеще. За развитите страни, по предварителни прогнози, се смята, че 25% от децата, родени днес, ще достигнат 100 години.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"