САЩ: Руснаците да напуснат Венецуела!

САЩ: Руснаците да напуснат Венецуела!
A A+ A++ A

Русия и другите съюзници на венецуелския президент Николас Мадуро трябва да си тръгнат от Венецуела. Това заяви държавният секретар на САЩ Майк Помпео, цитиран от "Ню Йорк поуст".

"Руснаците трябва да си ходят" и "всички други страни, които пречат на венецуелците да възстановят демокрацията, трябва да си ходят", заяви той в ефира на телевизия Ей Би Си.

Американският дипломат посочи, че ще разговаря по-подробно за руското присъствие в Каракас с колегата си Сергей Лавров, с когото ще се срещне след няколко дни в кулоарите на форум във Финландия. "Целта е ясна", каза той - "искаме иранците, руснаците и кубинците да си тръгнат".

Позициите на Москва и на Вашингтон по темата Венецуела остават противоположни и сближаването им в момента изглежда малко вероятно. Сергей Лавров ги определи като несъвместими след телефонен разговор с американския си колега Майк Помпео. Въпреки това руският министър на външните работи изрази готовност за продължаване на разговорите. САЩ подкрепят опозиционния лидер Хуан Гуайдо, докато Русия стои зад Мадуро.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »