Борисов: Посещението на папа Франциск е реклама пред целия свят

Борисов: Посещението на папа Франциск е реклама пред целия свят
A A+ A++ A

Посещението на папа Франциск е реклама пред целия свят. Това каза премиерът Бойко Борисов след срещата си с папа Франциск на летище София, цитиран от БНР.

„Неговите молитви за мир са всеизвестни и изключително важни. Това го подчерта и за нашия регион - от Крим до Западните Балкани. Поощри това, което правим с мостовете и магистралите. Това каза той, че магистралите и мостовете са свързващото и определящото и мира включително. Поздрави ме за това, което по време на нашето председателство направихме за Западните Балкани, договора за добросъседство, за това, че мирът и разбирателството винаги го поставяме на първо място“.

България стои добре на фона на конфликтите, които има в региона и това се оценява, подчерта Бойко Борисов.

За отношенията на страната ни със Северна Македония, премиерът коментира: „Няма да правим компромис с нашата история. Братството, приятелството, добросъседството в пълен обем сме го показали до този момент. Сега очакваме от тяхна страна също да се съобразят с нашата история, както ние с техните желания“.

Премиерът Борисов подари на папа Франциск златовезана икона на Светите братя Кирил и Методий, омофор със Светите Петър и Павел, вечната роза, както и българско кисело мляко.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »