Почти 8 млн. британци не са пожелали да гласуват за новия Европарламент

Почти 8 млн. британци не са пожелали да гласуват за новия Европарламент
Pixabay
A A+ A++ A

Проучване във Великобритания показва, че близо 8 милиона гласоподаватели още не са се регистрирали за изборите за Европейски парламент, предаде БНР. Апатията и мобилизацията на антиевропейските политически сили по принцип са характерни за европейските избори на Острова.

Данните от проучването, поръчано от организацията „Най-доброто за Великобритания“, разтревожи най-вече водещите кампания за оставане в ЕС. Каралайн Лукас от Зелената партия открито призова хората да гласуват, независимо от това дали са за напускане или оставане в ЕС, защото апатията не е от полза в такива важни избори в такова важно време и гласът на всички имащи право на глас трябва да бъде чут.

Изборите за Европейски парламент трябва да се проведат във Великобритания на 23 май, освен ако парламентът не успее по-рано да ратифицира споразумението за излизане на Обединеното кралство от ЕС. Срокът за регистрация изтича на 7 май в полунощ.

Анкетите показват, че най-популярни в тези избори са двете нови партии: партията „Брекзит“ на националиста Найджъл Фарадж, който привлича много гласоподаватели от управляващата Консервативна партия и центристката партия „Промяна за Обединеното кралство“ на отцепниците от двете основни партии - Консервативната и Лейбъристката, която е за втори референдум.

Управляващите консерватори открито заявиха, че европейските избори не са техен приоритет.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници