Император Акохито официално седна в трона в Япония

Император Акохито официално седна в трона в Япония
Pixabay
A A+ A++ A

Нарухито стана новият император на Япония в полунощ в сряда, поемайки най-старата монархия в света след историческото абдикиране на баща си Акихито, предаде БГНЕС.

Япония също така започва новата имперска ера на Рейва или „красива хармония”, която ще трае, докато 59-годишният днес Нарухито остане на трона.

Нарухито става 126-ят император на Япония и официално ще вкара страната в нова ера, за която вече беше избрано името Рейва. Досегашната ера в историята на Япония се казваше Хейсей и започна през 1989 г., когато Акохито седна на трона.

Новият император е на 59 години и е завършил образованието си в Оксфорд. През 1986 г. Нарухито се запознава с бъдещата си съпруга на чаено парти. Двамата се женят през 1993 г. Единственото дете на двойката е принцеса Аико, родена през 2001 г. Според японските закони, които не позволяват жена да е престолонаследник, тя няма да наследи баща си на трона. Първи престолонаследник става по-младия брат на новия император Фумихито, а след него в редицата престолонаследници е синът му и племенник на новия император, 12-годишният принц Хисахито.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"