Молдовски студент по право е един от обирджиите на банкомати в София и Пловдив

Молдовски студент по право е един от обирджиите на банкомати в София и Пловдив
A A+ A++ A

22-годишен студент по право от Молдова се оказа един от бандитите, взривили банкомати у нас. Бъдещият юрист Евгени Недялков призна за престъплението пред съда в Пловдив и поиска делото срещу него да се гледа по съкратената процедура.

Така, ако бъде признат за виновен, наказанието му ще бъде редуцирано с една трета. Той заедно със свой приятел, украинец, който полицията все още издирва, миналата година взривили банкомат в столичния квартал “Люлин“, но не успели да вземат намиращите се вътре 77 хиляди лева. Дни по-късно разбили друго банково устройство, но в Пловдив, откъдето откраднали 215 хиляди лева. От откраднатата сума полицията открила в молдовеца само 600 лева.

„Той е израснал без баща. Имал е трудно, тежко детство. Майка му ги изоставила и заминала да работи в Турция като домашна помощничка. Той самият също ходил в Турция да работи в дърводелски цех, за да си плаща следването в Молдова. У него са били открити само 600 лева. Останалата част е била дадена в обменно бюро, но никой не знае къде е и какво е станала с нея”, заяви адвокатът Светлана Паскалева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »