Ромни се фокусира върху 4 спорни щата в САЩ

Ромни се фокусира върху 4 спорни щата в САЩ
Мит Ромни и Пол Райън по време на първата си кандидат-президентска проявя заедно в Норфолк, Вирджиния, 11 август, 2012 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Мит Ромни и неговият кандидат за вицепрезидент Пол Райън започват обиколка на четири ключови щата.

Ромни и Райън ще посетят Вирджиния, Северна Каролина, Флорида и Охайо, предава Би Би Си, цитирана от „Фокус".

Става въпрос за т.нар. „спорни щати" (swing states), в които те трябва да спечелят на американските президентски избори през ноември, ако искат да надделеят над Барак Обама и да влязат в Белия дом.

В съвременната американска политическа система, където все щат има определено брой места в електоралната колегия, която избира президента, огромното мнозинство от 50-те щата и федералния окръг Колумбия традиционно гласуват или за републиканците, или за демократите, и по този начин битката за Белия дом обикновено се решава от гласоподавателите в няколкото спорни щата, където няма традиционен превес на едната от двете партии.

Щатите Флорида и Охайо обикновено се оказват ключови за спечелването на президентството на САЩ.

В събота републиканецът Мит Ромни обяви конгресмена от щата Уисконсин Пол Райън за кандидат за поста вицепрезидент.

Райън предлага да се понижат данъците и бюджетните разходи, а също така да се отменят реформите по здравеопазването, проведени от действащия държавен глава Барак Обама.

#САЩ #президентски избори #Мит Ромни #Пол Райън #Барак Обама #Президент на САЩ #Вирджиния #Северна Каролина #Флорида #Охайо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници