187453 статии       |       381 интервюта       |       1521 снимки       |       38128 абоната       |      
USD 1.79368| EUR 1.95583| GBP 2.18375|
In English На русском
Вход

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитВоден режим ПерникПо ваш сигналИранКоронавирус

ГОРЕЩА ТЕМА: Божков оплю левскарите и Бойко: Предадохте клуба! Акциите отиват при Наско Сираков
Размер на шрифта:   

„Поколението Х“ в САЩ масово страда от отчаяние, водещо до самоубийство

21 април 2019, неделя / 10:29; Коментари: 0
Send to Kindle
„Поколението Х“ в САЩ масово страда от отчаяние, водещо до самоубийство

Според ново проучване американците от така нареченото „поколение Х“, което в момента навлиза в средната си възраст все повече е обект на депресия и отчаяние, които водят до самоубийство.

Мислите за самоубийство, злоупотреба с наркотици и алкохол и клинична депресия се увеличават сред американците от „Х – поколението“, които преминават от края на 30-те към началото на 40-те си години.

Увеличаващият се брой на така наречените смъртни случаи от отчаяние между родените в периода 1974 г. -1983 г., регистрирани на фона на общата демографска картина на САЩ, сочи че това е поразяващ феномен. Резултатът е шокиращ, като се има предвид, че броят на склонните към самоубийство в тази възрастова група засяга не само населението с ниско образование.

Изследователският екип, ръководен от Лорен Гайдош от университета Вандербилт констатича, че статистиката трябва да „отвори очите на обществото“.

Проучването е публикувано в Американското списание за обществено здраве, озаглавено „Дълбочини на отчаянието” и е проведено сред хората в зряла възраст в САЩ.

Увеличаването на безработицата, оттеглянето от правителството на мрежите за социално подпомагане, културното отхвърляне на пребиваването от „консервативни щати“ към по-населени и по-добре образовани крайбрежни центрове са усилили тенденцията към намаляване на психичното здраве, според доклада.

“Това, което искахме да направим в това изследване е да проучим дали факторите, които могат да определят причините, водещи до суицидни идеи и депресия, са изолирани за тази конкретна популационна подгрупа, или е по-обобщен феномен” – каза Гайдош.

Това, което авторите на изследването са открили е изненадващо, тъй като депресията сред американците от „поколението Х“ изглежда е дори още по-широко разпространена, отколкото се е смятало преди време.

“Открихме, че отчаянието сред тази група се е увеличило многократно, като това не засяга само испаноезичните американци с по-ниско образование, като сочеха предишни изследвания. Вместо това, увеличаването на отчаянието, което се случва в средата на 30-те години, е характерно за цялата [демографска] група, независимо от раса, етническа принадлежност, образование и местоживеене“, твърдят учените.

Авторите на доклада призовават за увеличаване на финансирането за решаване на проблемите, свързани с психичното здраве в САЩ – особено сред подгрупата на „поколението Х“ – тъй като нарастването на смъртността сред хората на средна възраст от това поколение е тревожно, съобщава Спутник, цитиран от БГНЕС.

“Обществените усилия за намаляване на показателите за отчаяние не трябва да бъдат насочени само към белите американци от малки населени места”, отбеляза Гайдош, добавяйки, че “установяваме, че тези депресивни модели са общи за цялото поколение”.

ђеклама:
» Абонирай се безплатно за НОВИНИТЕ всеки ден
Разпечатай | Изпрати | Абонирай се за дума
» Напиши статия и ти
Реклама:
Реклама:

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО