Wi-Fi уврежда сперматозоидите?

Wi-Fi уврежда сперматозоидите?
A A+ A++ A

Лаптопите определено изглеждат създадени, за да ги сложим в скута си и удобно да се настаним на дивана. Изследователите обаче предупреждават, че това не е напълно безопасна практика, особено за силния пол. Според иновативни проучвания Wi-Fi връзката ни с интернет не е безобидна за мъжката плодовитост заради радиацията.

Аржентински изследователи провели проучване с 29 здрави мъже. Всички те дали семенна проба, която била изследвана. Всяка от пробите била разделена на две части. Лекарите поставили половината от пробата на всеки мъж под лаптоп, свързан към интернет посредством Wi-Fi.

4 часа по-късно експертите сравнили пробите на всеки мъж – тези в близост до лаптопа и тези, съхранявани на дистанция. Всички други условия за двете дози семенна течност по време на експеримента били напълно еднакви. Резултатите от пробите под лаптопите според учените са притеснителни – цели 14% от сперматозоидите са увредени, а 9% са с увреда в структурата на ДНК. Щетите върху другите сперматозоиди, които са ползвани за контролна проба, са десетки пъти по-ниски, сравнено с тези, изложени на радиацията от безжичната връзка.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »