ЧЕЗ щяла да инвестира 2 млн. лв. през август

ЧЕЗ щяла да инвестира 2 млн. лв. през август
Снимка: Дарик-Плевен
A A+ A++ A

ЧЕЗ Разпределение България ще инвестира над 2 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през август, съобщиха от компанията.

От тях 1,2 млн. лева са предвидени за електроразпределителния район на Северозападна България, а за района на Югозападна България са предназначени около 840 хил. лева.

Най-големият проект на ЧЕЗ през месец август е реконструкция и модернизация на мрежа ниско напрежение и изнасяне на електромерни табла в с. Синаговци и с. Средогрив в област Видин. Той е на стойност 530 000 лв.

Сред другите по-значителни по обем инвестиции през този месец са нов трафопост, канална мрежа за кабели средно и ниско напрежение във Враца на стойност 260 000 лв, както и подмяна /рехабилитация/ на 4бр. кабели 20 кV в гр. Плевен на стойност 113 000 лв, разясняват от компанията.

„От 2004 г. досега ЧЕЗ неотлъчно следва една основна цел – да осигури на своите клиенти максимално качество и сигурност на доставките на електроенергия. За нас спокойствието и уютът на гражданите не подлежат на компромис и дружеството не спира да инвестира, въпреки че обемът на одобрените ни инвестиции е недостатъчен за реализация на всички належащи проекти", каза Петър Баран, главен оперативен директор на ЧЕЗ България.

От компанията отбелязват, че ЧЕЗ е инвестирала 1.7 млрд. лв. от стъпването си в България преди седем години. Извън приватизационните разходи компанията е вложила близо 550 млн. лева в поддържането и развитието на електроразпределителната мрежа.

„В резултат на направените инвестиции и въвеждането на добри европейски практики ЧЕЗ подмени близо 30% от мрежата и намали технологичните загуби от 22% до средно 13,45%, подобрявайки качеството на услугата за своите клиенти," заявяват от електроразпределителното дружество.

#ЧЕЗ #електроразпределително дружество #Западна България #Северозападна България #Югозападна България #Петър Баран #Средногрив #Видин #Плевен #Враца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници