Очакваме екстрадицията на Арабаджиеви през май

Очакваме екстрадицията на Арабаджиеви през май
A A+ A++ A

Очаква се през месец май Испания да реши окончателно дали ще екстрадира Ветко и Маринела Арабаджиеви у нас, заяви вчера заместник-главният прокурор Иван Гешев пред БНТ.

Първата инстанция на испанския съд е разрешила екстрадицията на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Двамата са обжалвали и сега се очаква окончателно решение.

"Доколкото разполагам с предварителна информация, това ще е в началото на май месец. Работи се по делото, имаме готовност, макар че то е огромно, да го приключим в максимално кратки срокове, доколкото е възможно при това море от доказателства", разкри Гешев.

Испанските власти са ни предали иззетите от Арабаджиеви 26 телефона. Съдържанието на 6 вече е анализирано от прокуратурата и данните са приложени по делото.

 

 

"Интересни неща, които са от предмета на досъдебното производство, анализ на определени, включително, ако говорим за жълтата част, анализ на служители от НАП с кой могат да се разберат, с кой не могат да се разберат, с кого са близки, с кого не са близки. Упорито търсене от явни източници за информация за мен, за съдии конкретно от Специализирания наказателен съд", уточни зам.-главният прокурор.

Той потвърди, че в телефоните има данни, че издирваните Арабаджиеви зад граница са опитвали да въздействат по някакъв начин върху самото разследване, върху досъдебното производство, да укрият доказателства.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"