Евродепутатът Неков: Обречени сме на бедност

Евродепутатът Неков: Обречени сме на бедност
A A+ A++ A

Как се борим с разслоенията в обществото? Ако разликата между бедни и богати в Румъния през 2007 г. е била 8 пъти, сега е 7 пъти. В България, ако е през 2007 г. е била 7 пъти, сега е 8 и половина. Несъответствията в Румъния намаляват, а в България се увеличават. Там минималната работна заплата расте, у нас през 2022 г. ще достигне 650 лева е ще бъде замразена. Това означава, че сме обречени на бедност през следващите години. Това заяви пред журналисти в ЕП евродепутатът Момчил Неков.

"Работата ми е била насочена към премахване на двойните стандарти, важен приоритет ми е и качеството на продуктите. Другата ми е основна роля е на терен с браншовите организации.

Имаме много нишови сектори, оставени на произвола, защото никой не се грижи за тях. Трябва да правим регионални политики. В България резултатите се мерят средностатистически и ако се отбелязват някакви успехи, те са в София, за сметка на останалата страна, която се обезлюдява", каза Неков във връзка с обобщението на работата си в края на мандата на този парламент.

"Ако направим една сметка, 1 млрд. ни е вноската на годишна база в ЕС, 3 млрд. получаваме. Това означава 36 млрд. за 12 години. Къде отидоха тези пари? И ако продължаваме да смятаме за успешност усвояемостта на тези пари, а не резултатите, виждаме какво се получава. Трябва да използваме тези средства за технологии и обучение в кадри. Това е формулата за производителност", каза Неков."Направих над 1300 поправки, приети в ЕП, по различни досиета и те са на базата на предложения на производителите. Тези политика имат лица", допълни евродепутатът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »