Станишев: Никой не може да ме отстрани от БСП

Станишев: Никой не може да ме отстрани от БСП
A A+ A++ A

Моето място в БСП... Никой, който иска да ме изчегърта, не може да го постигне. Защото за мен БСП е кауза. Баща ми е бил в тази партия, той е рискувал живота си за нея. Целият ми живот, осъзнат, още повече политически, е свързан неразривно с БСП. Това каза пред "Канал 3" председателят на групата на Европейските социалисти и бивш министър-председател на България Сергей Станишев.

Според него листата на БСП за европейските избори през май е била избрана демократично, но от партията са изгубили твърде много време в реденето й.

"Хората не ги интересува какви са вътрешните ни отношения – кой е първи, кой е втори, кой е трети в тази листа. Хората ги интересува друго – какво БСП може да направи за това техният живот да стане по-добър, доходите им да са по-високи, работата им да е по-сигурна, семействата им да са по-добре." - коментира Станишев.

На въпрос дали БСП е бламирала собствената си лидерка Корнелия Нинова с връщането му в листата на партията, Станишев отговори, че ""Не става въпрос за вътрешна опозиция.

Но в някакъв смисъл председателят на Националния съвет се постави в такава позиция, че Националният съвет да бъде принуден да коригира нейното еднолично решение, защото всички знаем, че листата, която предложи тя, беше нейна лична".
Сергей Станишев изрази мнението, че за да спечели доверието на хората, Столетницата трябва да се представи като алтернатива на ГЕРБ - най-вече социална.

"Няма нужда да се състезаваме с консервативните и традиционалистките партии като ВМРО или другите патриоти на техен терен. Ние имаме наш терен. На стандарта на живот на хората, на справедливостта, на битката с неравенствата. Оттук ще дойде силният импулс за подкрепа на БСП от хората. Това трябва да преследваме и да покажем достоверност, стабилност, последователност в това", завърши Сергей Станишев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »