Медицински сестри в Пазарджик искат оставка на ръководството на БАПЗГ

Медицински сестри в Пазарджик искат оставка на ръководството на БАПЗГ
A A+ A++ A

Медицински сестри в Пазарджик искат незабавна оставка на ръководството на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Те настояват организацията да не участва в предстоящите преговори на 10-ти май в здравното министерство. 

Медиците не приемат договорените условия на последната среща с министър Кирил Ананиев и остават в стачна готовност, заяви координаторът на протестиращите Димитрия Димитрова.

„Господин Ананиев каза, че Министерство на здравеопазването заедно БАПЗГ, с нашата асоциация и част от протестиращите сме стигнали до това решение да се започне с 950 лева стартова заплата. Не е така. Това нито ние сме го решили, нито БАПЗГ, задето имат страна в тези решения. Във всичките градове сме в стачна готовност. Искаме да мине срещата при Ананиев на 10-ти май, където той трябва да каже окончателно методиката, да мине протестът на 15-ти май и от тогава вече наистина ще се започне с ефективни стачни действия със спиране на работа. Разберете, докато не се спре източването на здравната каса, няма да има спасение“, подчерта Димитрова.

Медицинските сестри настояват за достойни условия на труд и стартово заплащане от поне две минимални заплати.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"