Валежите спират от изток, на запад обаче продължават

Валежите спират от изток, на запад обаче продължават
Pixabay
A A+ A++ A

Днес още преди обяд валежите в Източна България ще спрат, а след обяд там облачността временно ще се разкъса. Над останалата част от страната ще се задържи предимно облачно и на места, главно в Югозападна България ще има превалявания от дъжд, в планините над 1800 метра от сняг. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца - слабо ще се повиши.

Над планините ще е предимно облачно, на места в масивите от Западна България ще превалява дъжд, а над 1800 м - сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра – около 0.

Над Черноморието преди обяд ще е облачно, все още на места със слаби валежи. До обяд валежите ще спрат и до края на деня ще има разкъсвания на облачността, на много места до предимно слънчево. Ще духа до умерен северен вятър. Остава хладно с максимални температури между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 11-12. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"