Световната банка прави офис с 300 работни места у нас

Световната банка прави офис с 300 работни места у нас
A A+ A++ A

Министърът на финансите Владислав Горанов подписа във Вашингтон споразумение със Световната банка за откриването на Офис за споделени услуги в София, съобщиха от Министерството на финансите. Структурата ще осигурява дейностите по предоставяне на вътрешни услуги в областта на информационните технологии, финансовия мениджмънт и управлението на човешките ресурси.

Предвижда се в софийския офис да бъдат ангажирани голям брой ИТ специалисти и други висококвалифицирани и мотивирани експерти, които ще заменят и разширят услугите, предоставяни от централата на Световната банка към нейните звена в целия свят, като служителите в България ще бъдат ангажирани и с разработването на продукти с висока добавена стойност, уверяват от МФ.

Началната фаза по реализацията на проекта се очаква да започне през юли 2019 г. Пълният капацитет от над 300 заети места се планира да бъде достигнат в петгодишен срок.

България се открои сред държавите-кандидатки за разполагане на центъра поради стратегическото си местоположение, стабилната политическа и икономическа среда, наличието на висококвалифицирана работна ръка, добрата инфраструктура и съотношение разходи-качество на живот, посочват от финансовото министерство.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"