Министър Вълчев: Да вдъхновим днешните ученици да учат

Министър Вълчев: Да вдъхновим днешните ученици да учат
A A+ A++ A

"Основното предизвикателство към днешното поколение ученици е да ги вдъхновим да се учат. Системата на образованието днес не трябва да носи само знание, а да дава и така наречените преносими компетентности", каза в Пловдив министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
 
По думите му, съвременните ученици ползват много източници на информация. "По този начин те могат да компенсират дори пропуснатото в училище", допълни Вълчев.
 
Министърът беше гост в Езикова гимназия „Иван Вазов“, където бе представена нова облачна технология в образованието. Според него, в най-скоро време във всички училища ще има безжична интернет връзка.  
 
Както Дарик радио вече съобщи, бившата руска гимназия става първото училище в България, в което може да се учи навсякъде и по всяко време. "26-ма ученици вече разполагат с 26 преносими компютъра и заменят учебника с ново учебно съдържание в облака, а учителите са сертифицирани за работа с новите технологии", заяви директорката на гимназията Вихра Ерамян.

"До 2023 г. моделът ще бъде валидиран за целия петгодишен курс на обучение в гимназията", обясни зам.-кметът Стефан Стоянов. Той увери, че високата технология намира приложение във всяко едно от 52-те общински училища в Пловдив.
 
Проектът „1:1“ е реализиран със съдействието на Община Пловдив, Център за творческо обучение и Acer България - официален партньор на Google for Education в страната ни.    

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"