Борисов: Визитата на Ли Къцян в България миналата година стимулира връзките ни с Китай

Борисов: Визитата на Ли Къцян в България миналата година стимулира връзките ни с Китай
A A+ A++ A

На 11 април в Дубровник, китайският премиер Ли Къцян се срещна с българския си колега Бойко Борисов, който участва в срещата на ръководителите на Китай и страните от Централна и Източна Европа (механизма "16+1"), информира bulgarian.cri.cn.

Ли Къцян заяви, че тази година се отбелязва 70 годишнината от установяването на дипломатическите отношения между Китай и България. Двустранните отношения посрещат нови шансове за развитие. Китай желае добре да организира серията тържествени мероприятия и да засили двустранното сътрудничество в сферите на инфраструктурата, земеделските технологии и др. Китай поощрява все повече китайски компании да участват в проектите за изграждането на инфраструктура в България и приветства страната да разшири износа на качествена земеделска продукция за Китай. Китай желае да продължи да увеличава културния и персонален обмен между двете страни. През тази година Китайският културен център в София официално ще бъде открит, което е от полза за стабилизиране на основата на общественото мнение за двете страни.

Бойко Борисов заяви, че през юли миналата година китайският премиер направи успешно посещение в България, което стимулира двустранните отношения. Сътрудничеството между Пекин и София е постигнало плодотворни резултати в сферите на земеделието, туризма и инфраструктурата. България желае да продължи да задълбочава взаимосвързаността между двете страни, за добиването на все повече практически резултати.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"