Тервел Пулев извоюва бронзов медал на Олимпиадата

Тервел Пулев извоюва бронзов медал на Олимпиадата
„Малката Кобра" излезе в полуфинален мач срещу поставения под номер едно и основен фаворит за титлата Александър Усик от Украйна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тервел Пулев донесе бронзов медал за България от Олимпиадата, след като загуби полуфинала в категория до 91 килограма от боксовия турнир на Игрите в Лондон.

„Малката Кобра" излезе в полуфинален мач срещу поставения под номер едно и основен фаворит за титлата Александър Усик от Украйна, предаде БГНЕС.

Българинът, който от началото на боксовия турнир срази китаеца Сянсян Ван и аржентинеца Ямил Пералта Хара, в петък не успя да се справи със силния украинец.

25-годишния Александър Усик - настоящ световен шампион и пети от Пекин преди четири години, победи Тервел Пулев с 21:5 (6:2, 8:2, 7:1) точки.

Украинецът ще спори за златото с победителя от другия полуфинал, в който се срещат сребърния медалист от Световното първенство в Баку Теймур Мамадов и италианеца Клементе Русо.

Тервел донесе единствения медал за България от бокса в Лондон, след като без отличие от Игрите вече се прибраха Детелин Далаклиев, Александър Алексадров и Стойка Петрова.

Станка Златева пък спечели снощи сребърен медал за страната ни от свободната борба.

В крайна сметка, България вече има едно сребро и един бронзов медал два дни преди края на 30-те Летни Олимпийски игри.

#Тервел Пулев #бокс #Лондон 2012 #Олимпиада #Детелин Далаклиев #Александър Алексадров #Стойка Петрова #Станка Златева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лондон 2012
Последно от Лондон 2012

Всички новини от Лондон 2012 »