При спецакция са задържани мъж и жена с ценни антики и дрога

При спецакция са задържани мъж и жена с ценни антики и дрога
A A+ A++ A

Мъж и жена са установени за притежание на антики с предполагаема културно-историческа стойност и за държане на дрога, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Хасково.

Това е станало при проверка на полицаи от РУ-Харманли на лек автомобил в Симеоновград. Шофьор на колата е бил 36-годишен хасковлия. С него е пътувала и жена на 31 години от Димитровград. В автомобила са били открити 5-еднограмови полиетиленови топчета с лилаво кристалообразно вещество, което е реагирало на метаамфетамин, уточни БТА.

Последвала е проверка във вила на мъжа край Хасково. В нея са били открити 12 метални монетовидни предмети с неправилни форми и размери, 4 овални предмета, метален предмет с назъбени триъгълни ръбчета с изображение на цвете.

Подобни предмети са били намерени и в раницата на димитровградчанката - 3 метални чаши, огледало с рамка и дръжка, метална гривна, метална купичка с фигурки, метална фигурка на момиче върху листо, метална брошка - цвете и монета с образ на човек с венец на главата.

Вещите са били предадени с протокол. Предстои експертно мнение да се даде, за да се установи отговорност за престъплението - затаяване на притежанието на вещи с културно-историческа стойност.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »