Въвеждат две цени на водата?

Въвеждат две цени на водата?
Снимка: akvatim.com
A A+ A++ A

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране е склонна да въведе две тарифи за определяне цената на водата по предложение на Министерството на околната среда и водите.

В петък екоминистърът Нона Караджова съобщи, че се обсъжда въвеждането на две цени на водата в бита, които ще са в зависимост от потреблението.

До oпределени количества водата ще е по-евтина, а над тях ще се продава по-скъпо, обясни председателят на регулатора Ангел Семерджиев пред БНР.

„В момента някои газови дружества използват такива тарифи и при консумация до определени нива цената е една, а след това – друга. Това е подход, който считам, че може да се прилага. Не мога да се ангажирам, че 3 кубика е най-меродавната цифра. Става въпрос за анализ за различните ВиК. Най вероятно ще е близо до тези 3 кубика“, уточни той.

Семерджиев заяви, че няма да позволи поскъпване на водата в големите градове. Леко увеличение може да има при малките ВиК дружества.

Почти всички ВиК оператори обаче ще бъдат глобени заради различни нарушения, каза още председателят на ДКЕВР.

#вода #Държавната комисия за енергийно и водно регулиране #ДКЕВР #регулатор #Ангел Семерджиев #председател на ДКЕВР #ВиК #Министерството на околната среда и водите #Нона Караджова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »