Плевнелиев: Образовани кадри за добър имидж на България

Плевнелиев: Образовани кадри за добър имидж на България
„Образователната система е много консервативна. Ако искаме сериозна промяна, трябва да я започнем сега, за да берем плодовете след 5-6-10 години,” заяви президентът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За добрия имидж на България са необходими добре образовани кадри, заяви президентът Росен Плевнелиев по време на срещата си с представители на Българския сити клуб в Лондон.

Малко след като Станка Златева спечели сребърен олимпйски медал по борба, Плевнелиев отдели време да отговори на въпросите на представители на българската общност във Великобритания, предаде бТВ.

„Образователната система е много консервативна. Ако искаме сериозна промяна, трябва да я започнем сега, за да берем плодовете след 5-6-10 години,” заяви президентът.

„Нови приоритети, индустрии, клъстъри и разбира се кадри, които да могат да движат тези индустрии напред. Това е рецептата на всички богати държави,” добави държавният глава.

Работното посещение на президента във Великобритания продължава и в петък.

Росен Плевнелиев ще се срещне с българските олимпийци на приема, даван в петък от Българския олимпийски комитет, по повод Деня на България на Олимпийските игри, съобщиха от пресслужбата на президентството.

Плевнелиев ще подкрепи спортистите във финалните им участия в Игрите в Лондон.

Българският държавен глава ще присъства и на приема, даван от министър-председателя на Великобритания Дейвид Камерън, за официалните гости на церемонията по закриването на XXX Летни олимпийски игри, която ще се състои на 12 август.

#имидж #България #Росен Плевнелиев #президент #Лондон #Велокобритания #Станка Златева #борба #сребърен медал #Българския олимпийски комитет #олимпийските игри #Дейвид Камерън #министър-председател

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай