Жълт код в 12 области заради гръмотевични бури

Жълт код в 12 области заради гръмотевични бури
В петък ще продължи да прониква хладен въздух и дневните температури ще се понижат с още 3-4 градуса. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

В 12 области на България е обявен жълт код за петък, 10 август, заради гръмотевична активност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Кодът алармира за потенциално опасно време, при което прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но експертите съветват гражданите да бъдат внимателни.

Жълтият код ще е в сила главно за Северна и Западна България. Това са областите: Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София област, София град, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Благоевград и Смолян. В останалата част от страната кодът е зелен.

В петък ще продължи да прониква хладен въздух и дневните температури ще се понижат с още 3-4 градуса. Преобладаващите максимални ще са между 27° и 32°.

На много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни превалявания и гръмотевична дейност.

Над Източна България преди пладне ще преобладава слънчево време, впоследствие и там облачността ще се увеличи и вечерта на отделни места ще превали.

#България #жълт код #Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #Враца #Плевен #Велико Търново #Габрово #Ловеч #София област #София град #Перник #Кюстендил #Пазарджик #Благоевград #Смолян #Западна България #Централна България #Източна България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »