Пенев на път да замени Матеус

Пенев на път да замени Матеус
Любослав Пенев е най-вероятният нов треньор на националите по футбол. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Любослав Пенев най-вероятно ще е новият треньор на българския национален отбор по футбол, след като Атанас Джамбазки спешно пое отбора на Пенев „Литекс“.

Той заменя на поста Любослав Пенев, който вече преговаря за поста на национален селекционер. След снощната победа на „Литекс“ над „Лудогорец“ с 2:1 Пенев сподели, че очаква да се срещне с председателя на Българския футболен съюз Борислав Михайлов тази седмица.

Очаква се, че бившият нападател на ЦСКА и „Валенсия“ и една от легендите на златното поколение от средата на деветдесетте почти сигурно ще поеме националния отбор.

След като германският треньор на България Лотар Матеус напусна в края на септември с разочароващи резултати от едногодишната си работа като селекционер на българския отбор, националите бяха поети временно от Михаил Мадански.

Любослав Пенев е треньор на „Литекс“ от около година, след като напусна същия пост в ЦСКА. Преди това, през 2009 г., Пенев замени на поста треньор на ЦСКА легендарния си чичо Димитър Пенев.

#Любослав Пенев #национален отбор по футбол #Лотар Матеус #Литекс #ЦСКА #Борислав Михайлов #Български футболен съюз #Михаил Мадански #Атанас Джамбазки #треньор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »