Плевнелиев пред Би Би Си: Работим по атентата само с доказателства

Плевнелиев пред Би Би Си: Работим по атентата само с доказателства
Според президента „експертите трябва да бъдат оставени да си свършат работата, а след това политиците ще имат последната дума”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Разследването на атентата в Бургас работи само с доказателства и факти, каза президентът Росен Плевнелиев, коментирайки пред Би Би Си тезата за предполагаемото участие на радикалната ливанска групировка „Хизбула” в атаката.

Във вторник британският премиер Дейвид Камерън се присъедини към тезата на Израел, че зад терористичния удар стои шиитската групировка.

След срещата си с него българският министър-председател Бойко Борисов обаче каза, че българските служби не разполагат с такава информация и добави, че е помолил своя колега да му я представи, ако я има.

В интервю за сателитния канал държавният глава заяви, че България работи усилено по случая и благодари на целия демократичен свят за подкрепата, съобщиха от президентството.

„Като партньори работим заедно и е ясно, че ще намерим виновните, колкото време и средства да отнеме това,” заяви Плевнелиев.

Според президента „експертите трябва да бъдат оставени да си свършат работата, а след това политиците ще имат последната дума”.

#Бургас #Росен Плевнелиев #атентат #президент #Хизбула #Дейвид Камерън #премиер #Израел #Бойко Борисов #министър-председател #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници