Тервел Пулев подписа професионален 5-годишен договор

Тервел Пулев подписа професионален 5-годишен договор
Пулев, който в петък ще се боксира на полуфинал в категория до 91 килограма, парафира в четвъртък контракт за пет години, който влиза в сила от есента на 2013 година.
A A+ A++ A

Професионален договор с Международната боксова асоциация при аматьорите (AIBA) подписа единственият медалист на България до този момент от Олимпийските игри в Лондон Тервел Пулев.

Пулев, който в петък ще се боксира на полуфинал в категория до 91 килограма, парафира в четвъртък контракт за пет години, който влиза в сила от есента на 2013 година, предаде БГНЕС.

„За мен е чест да бъда избран за един от участниците в този революционен проект, така че нямам търпение да бъда част от него. Развълнуван съм, защото знам, че ще се боксирам срещу най-добрите боксьори в моята категория, а не срещу някакви случайни момчета. Знам, че един ден ще стана шампион на APB, защото съм истинският номер едно", каза 29-годишният Пулев.

„APB става все по-силна по време на Олимпиадата в Лондон. Тези новини подчертават още повече как боксьорите и националните федерации знаят, че AIBA прави много неща за тях. APB предлага сигурен и вълнуващ план за развитието на кариерата на най-добрите боксьори с тази нова платформа. APB ще изведе бокса в една нова ера", добави от своя страна президентът на AIBA и член на борда на APB д-р Чинг-Куо Ву.

Братът на Тервел – Кубрат Пулев, е двукратен европейски шампион в супертежка категория.

#България #олимпийските игри #Лондон #Тервел Пулев #APB #Олимпиада #Кубрат Пулев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"