Цветанов: Щеше ли всичко да е толкова прозрачно, ако имам нещо да крия

Цветанов: Щеше ли всичко да е толкова прозрачно, ако имам нещо да крия
A A+ A++ A

Ако исках да крия имоти и доходи, нямаше да го направя по този прозрачен начин. Това е компроматна война и тя ще продължи по време на цялата кампания за европейските избори. Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов от Велико Търново по повод информациите за закупуването на неговия апартамент в луксозна сграда в столичния ж.к. "Изток".

"Премиерът е прав в това да се ядоса, защото да се правят подобни компромати обслужва само предстоящата европейска кампания. Самият факт, че се случва в навечерието на евровота, самият факт, че това се обслужва от политическите кръгове, го доказва. Тук, разбира се, трябва да сложим и флагове на компроматната война, която ще се води на предстоящата кампания и от президента Радев, който вчера направи изказване, което не знам защо и по какъв начин бяха изложени виждания само за това дали и как един единствен човек е нарушил закона. Когато говорим за правова държава и законности, аз мога да кажа, че няма нещо, от което да се срамувам за нещо, което съм вършил през всички тези години", обяви Цветанов.

"Напълно съм убеден, че няма нищо незаконно около моите имоти. Плащанията са направени по банков път, всичко е прозрачно. Сделката е публична, минала е и през агенцията по вписванията. Ако имам нещо да крия – щеше ли всичко да бъде толкова прозрачно", попита риторично зам.-председателят на ГЕРБ.

"След като проверките срещу мен покажат, че не съм извършил нищо незаконно – ще получа ли извинение", запита отново Цветанов.

Той коментира и предстоящите европейски избори, листата с кандидати на ГЕРБ за евродепутати и призива на председателя на ЕНП Жозеф Дол за обединение на десните гласове в България.

"Всички настоящи евродепутати са получили номинации от структурите в страната. Знаете, че поехме ангажимент да осигурим две места на СДС в листата. Другата седмица ще проведем още една работна среща с колегите и на 31 март официално обявяваме листата", обяви Цветан Цветанов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници