Красимир Вълчев: НИМХ ни е необходим в редица сектори

Красимир Вълчев: НИМХ ни е необходим в редица сектори
A A+ A++ A

Необходим ни е НИМХ в редица сектори и дейности за оценка и прогноза на качеството на атмосферния въздух. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по повод Световния ден на водата и Световния ден на метеоролозите, предаде „Фокус“.

„Миналата година имахме доста разговори с НИМХ и БАН. Радвам се, че тази малка криза, която имахме, беше възможност да фокусираме вниманието върху НИМХ и да покажем колко важна е тя, да си припомним, че не можем без него.

Преди всичко поздравление за двата празника – Световния ден на водата и Световния ден на метеорологията. Това са по-скоро дни, в които си припомняме колко са важни времето, водата и слънцето за нашия живот.

Образователният министър добави, че няма как да не се замислим за времето и за климатичните промени, които са глобални. По думите му, недостигът на вода ще предизвика миграционни процеси и ще се усети във всички страни.

„Най-често ние забравяме това, което най-отдавна го имаме. Когато говорим за публични системи, национални институции, национални служби, понякога сме склонни да забравяме, колко е важна всяка една от тях и колко са важни работещите в тях“, отбеляза Красимир Вълчев.

Той припомни, че институтът прави годишно над 9 хил. експертизи. „Огромен обем, зад него стои многочасова и многодневна работа. Преди всичко най-вече да ви благодаря за усилията за тези денонощни усилия, които полагате. Уважение към всички служители, които са съградили, развили и модернизирали, надявам се като държава да имаме повече възможност да подпомагаме НИМХ в бъдеще“, допълни Вълчев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »