Кремъл: Владимир Путин няма да бъде пожизнен президент

Кремъл: Владимир Путин няма да бъде пожизнен президент
A A+ A++ A

Ние нямаме никакви планове да обявяваме Владимир Путин за пожизнен лидер на нашата страна, заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

Говорителят на държавния глава в Москва отрече статия на "Блумбърг". Американската медия по-рано в обширен материал написа, че в администрацията на Путин се е разработвал план, който би могъл да позволи на президента да остане начело на Русия и след 2024 г. (когато той трябва да напусне поста си окончателно, както пише във федералната Конституцията). "Тази статия е плод на журналистическа фантазия. Тя по никакъв начин не отговаря на реалността", категоричен бе Песков.

В материала на "Блумбърг" се посочваше, че Путин може да оглави Съюзната държава (Русия и Беларус). "Назначаването на Путин за лидер на новото образувание би му позволило да избегне ограниченията в основния закон", посочи още медията от Ню Йорк.

Според журналистите в Кремъл са започнали дискусиите след оставката на казахстанския президент Нурсултан Назарбаев. Той се оттегли на 19 март след като бе начело на страната 28 години. Въпреки оставката Назарбаев запази титлата си Баща на нацията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"