Борисов: Следващият ЕП трябва да реши за пакет "Мобилност"

Борисов: Следващият ЕП трябва да реши за пакет "Мобилност"
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни обсъдиха въпроса с разглеждането на пакета „Мобилност“ от членовете на Европейския парламент. Таяни обясни, че документът ще бъде обсъден в сряда по предложение на председателя на либералите в ЕП Ги Верхофстад, за да бъде гласуван на предпоследната сесия на парламента за този мандат, идната седмица в Страсбург.  

„Смятам, че това е в нарушение на правилника, защото за първи път в пленарната зала ще влезе текст, отхвърлен от транспортната комисия“, посочи Борисов. Премиерът е категоричен, че решението за пакета „Мобилност“ трябва да се вземе от следващия състав на Европейския парламент.

Таяни пък заяви, че е предложил отлагане на разглеждането на пакета, но социалистите и либералите в ЕП са гласували против.

Българските евродепутати ще положат всички усилия, заедно с колегите си от останалите държави, засегнати от мерките в пакета „Мобилност“, да не се стига до гласуване в пленарната зала на ЕП на неприемливия пакет за транспортните работници.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"