Британецът с 53 самоличности се съгласи да бъде екстрадиран

Британецът с 53 самоличности се съгласи да бъде екстрадиран
A A+ A++ A

Британецът Оуен У., който се представял с 53 различни самоличности и бе заловен в Бургас, даде съгласието си доброволно да бъде предаден на властите в Обединеното Кралство. Той направи това днес пред състав на Бургаския окръжен съд, който заседава по Европейската заповед за арест на чужденеца. 

Задържаният е обвиняем за въоръжен обир на автосервиз в гр. Лийдс в своята страна през 2015 година. След това е обявен за международно издирване. Обвинен е и в заговор за извършване на грабеж от търговски обекти. От търговския сервиз са отнети части за автомобили на стойност 140 хиляди паунда.

Собственикът на сервиза е бил наранен с мачете, а освен това е бил използван и зареден револвер. Спрямо четирима други участници в деянието са повдигнати обвинения и им предстои съдебен процес в Кралския съд в град Лийдс, през август тази година.

Окръжен съд - Бургас даде тридневен срок, в който по Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест, Оуен У. има право да оттегли съгласието си да бъде предаден на британските власти. Следващото заседание е насрочено за 25 март.

 

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »