Цветанов: Нямам притеснения от проверки, изряден съм

Цветанов: Нямам притеснения от проверки, изряден съм
A A+ A++ A

"Нямам никакви притеснения от нищо. Аз съм изряден български гражданин и съм го доказал. Никога не съм се крил". Така заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира информацията, че в прокуратурата е постъпил сигнал за придобития от него нов апартамент, съобщава БГНЕС.

Информацията за сигнала съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Той е постъпил от гражданско сдружение „Боец“ и е изпратен и до антикорупционната комисия.

Според публикация на „Свободна Европа“ Цветанов е придобил апартамент, заемащ цял етаж в луксозна сграда в София, след като през 2018 г. е прехвърлил на фирмата-строител две от своите жилища. Изданието твърди обаче, че вторият човек в ГЕРБ е придобил новия си дом на много по-ниска цена от пазарната.

„Няма нищо, което да е незаконно. Няма никаква договорка с когото и да било. Двата апартамента, които съм прехвърлил и съм направил замяна с този, който съм купил, са в същия район. От гледна точка на местоположение, предишните два са на много по-хубаво място. Има замяна. Разликата е от около 39 или 40 кв. м, а аз съм доплатил 100 хил. лв. Направил съм го по банков път, съгласно българското законодателство. Попълнил съм съответните декларации“, обясни още Цветанов.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"