Партиите почетоха 15-ата годишнина от членството на България в НАТО

Партиите почетоха 15-ата годишнина от членството на България в НАТО
A A+ A++ A

С декларации от парламентарни групи, посветени на 15-ата годишнина от членството на България в НАТО, започна заседанието на Народното събрание.

Владимир Тошев от ГЕРБ изтъкна последователните усилия на няколко правителства, които са работили за членството на страната ни в Алианса:

"Членството в Алианса представлява стабилност в тревожни времена, която води и до повече просперитет".

Заместник-председателят на групата на ДПС в парламента Йордан Цонев припомни думите на почетния председател на Движението Ахмед Доган, изказани в началото на 90-те години, че пътят на членството на България минава през Турция:

"Думите се сбъднаха и фактите от историята не могат да бъдат подменени! Но, иде реч за друго, че днешното време е същото, както през 90-те години - страната е изправена пред необходимост да бъдат очертани нови стратегически цели, зад които да застанат всички политически сили".

В декларация от името на "Воля -българските родолюбци" лидерът Веселин Марешки постави акцент върху новите приоритети пред България:

"Ние призоваваме всички български партии да напишем наистина новите приоритети, но тези, които да дадат бърз скок в развитието на България, бърз усет на всеки един българин по неговия джоб".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"